...po angielsku bloomin' onion bread.
Ciekawa przekąska do piwa np. :)
Potrzebny jest:
- chleb
- ser - różne rodzaje ( mozzarella, gorgonzola, cheddar itp)
- masło
- szczypiorek (ja nie miałam, posypałam koperkiem).
Chleb kroimy w krateczkę. Wpierw jakbyśmy kroili kromki, tylko nie przekrajamy do końca, następnie wzdłuż.
Ser (starty,pokrojony) wkładamy pomiędzy kawałki chleba, masło kroimy na drobne i również umieszczamy w chlebie.
Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni, chleb zawijamy w folię, pieczemy ok 10 minut, później bez folii kolejne 10-15. Należy pilnować, by nie spalić. Całość posypujemy szczypiorkiem (w oryginale), lub koperkiem (po natkowemu).
Ja się niestety zagadałam i skutki widać na zdjęciu.
Ale i tak poszedł cały :)
Ciekawa przekąska do piwa np. :)
Potrzebny jest:
- chleb
- ser - różne rodzaje ( mozzarella, gorgonzola, cheddar itp)
- masło
- szczypiorek (ja nie miałam, posypałam koperkiem).
Chleb kroimy w krateczkę. Wpierw jakbyśmy kroili kromki, tylko nie przekrajamy do końca, następnie wzdłuż.
Ser (starty,pokrojony) wkładamy pomiędzy kawałki chleba, masło kroimy na drobne i również umieszczamy w chlebie.
Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni, chleb zawijamy w folię, pieczemy ok 10 minut, później bez folii kolejne 10-15. Należy pilnować, by nie spalić. Całość posypujemy szczypiorkiem (w oryginale), lub koperkiem (po natkowemu).
Ja się niestety zagadałam i skutki widać na zdjęciu.
Ale i tak poszedł cały :)
Ocena męża (w skali od 1 do 6) - 5 im więcej różnych gatunków sera, tym więcej frajdy
Prawda :-)
super!
OdpowiedzUsuńmniaaaaam :-))
OdpowiedzUsuń