piątek, 17 maja 2013

Pasta łososiowa

Pasta łososiowa chodziła za mną, od kiedy dostaliśmy taką jako przystawkę w restauracji.
Podbiła nasze serca i postanowiłam spróbować stworzyć w domu.


Wyszła całkiem podobna, może ciut bardziej łososiowa :) Idealna jako przystawka i banalnie prosta.

Potrzebujemy:

- 200 g łososia wędzonego
- 100-200 g serka mascarpone
- ząbek czosnku
- pieprz
- koperek


Łososia, serek i czosnek miksujemy blenderem na papkę. Przyprawiamy pieprzem, dodajemy posiekany koperek. Całość mieszamy i pasta łososiowa gotowa :)
Ilość serka dobieramy w zależności o tego, jaką intensywność smaku chcemy osiągnąć. Ja dałam ok 100 g.



Polecam podawać na ciemnym chlebie.



Ocena męża w skali od 1 do 6 - 5+ lepsza niż ta w restauracji.

Jasne :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz