Jeśli kogoś zdziwiło połączenie lasagne z krakersami, to ja się dołączam do tych, co również się dziwili :)
Pierwszy raz jadłam u koleżanki i zakochałam się w tym smaku.
Od klasycznej różni się znacząco - nie ma makaronu, nie ma sosów, a mi smakuje bardziej. I łatwiej się robi :)
Potrzebujemy:
- krakersy
- mięso mielone
- cebulę
- 2-3 pomidory
- ser żółty
- ketchup
- sól, pieprz, bazylię
- tłuszcz
Mięso doprawiamy solą i pieprzem. Na rozgrzanej patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę, dodajemy mięso i smażymy.
W blaszce - rynience posmarowanej tłuszczem układamy warstwami:
- krakersy
- połowę mięsa
- starty ser
- krakersy
- połowę mięsa
- pomidory pokrojone w plastry
- sól, pieprz, bazylia
- ketchup
- starty ser
- pokruszone krakersy
Całość pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach.
Szybkie i pyszne! :)
Pierwszy raz jadłam u koleżanki i zakochałam się w tym smaku.
Od klasycznej różni się znacząco - nie ma makaronu, nie ma sosów, a mi smakuje bardziej. I łatwiej się robi :)
Potrzebujemy:
- krakersy
- mięso mielone
- cebulę
- 2-3 pomidory
- ser żółty
- ketchup
- sól, pieprz, bazylię
- tłuszcz
Mięso doprawiamy solą i pieprzem. Na rozgrzanej patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę, dodajemy mięso i smażymy.
W blaszce - rynience posmarowanej tłuszczem układamy warstwami:
- krakersy
- połowę mięsa
- starty ser
- krakersy
- połowę mięsa
- pomidory pokrojone w plastry
- sól, pieprz, bazylia
- ketchup
- starty ser
- pokruszone krakersy
Całość pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach.
Szybkie i pyszne! :)
Ocena męża (w skali od 1 do 6) - 5+ ja chcę jeszcze raz
i jeeszcze jeden i jeeszcze raz...:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz