Napiszę krótko - pycha!
Potrzebne są:
pieczarki duże
ser żółty starty - większa szczypta
zielenina: szczypiorek, pietruszka, koperek
ser bryndza - osiem łyżek ( ja dałam całe opakowane, nazywał się "bryndza sądecka")
czosnek, pieprz
Pieczarki umyć, obrać, odkroić trzonki. Trzonki drobno posiekać. Kapelusze pieczarek podsmażyć na maśle z obu stron, odłożyć. Na tej samej patelni podsmażyć trzonki, drobno posiekaną zieleninę, posiekany czosnek i sery: żółty i bryndza. Smażyć aż uzyskamy jednolitą konsystencję. Przyprawić pieprzem, nałożyć taki farsz na pieczarki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i podpiec w piekarniku ok 15 minut.
Powtórzę się: pyycha :)
Potrzebne są:
pieczarki duże
ser żółty starty - większa szczypta
zielenina: szczypiorek, pietruszka, koperek
ser bryndza - osiem łyżek ( ja dałam całe opakowane, nazywał się "bryndza sądecka")
czosnek, pieprz
Pieczarki umyć, obrać, odkroić trzonki. Trzonki drobno posiekać. Kapelusze pieczarek podsmażyć na maśle z obu stron, odłożyć. Na tej samej patelni podsmażyć trzonki, drobno posiekaną zieleninę, posiekany czosnek i sery: żółty i bryndza. Smażyć aż uzyskamy jednolitą konsystencję. Przyprawić pieprzem, nałożyć taki farsz na pieczarki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i podpiec w piekarniku ok 15 minut.
Powtórzę się: pyycha :)
Mąż też tak uważa i ocenia na 5+
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz