niedziela, 30 grudnia 2012

Z cyklu przystawki: pieczarki z serem bryndza

Napiszę krótko - pycha!

Potrzebne są:

pieczarki duże
ser żółty starty - większa szczypta
zielenina: szczypiorek, pietruszka, koperek
ser bryndza - osiem łyżek ( ja dałam całe opakowane, nazywał się "bryndza sądecka")
czosnek, pieprz

Pieczarki umyć, obrać, odkroić trzonki. Trzonki drobno posiekać. Kapelusze pieczarek podsmażyć na maśle z obu stron, odłożyć. Na tej samej patelni podsmażyć trzonki, drobno posiekaną zieleninę, posiekany czosnek i sery: żółty i bryndza. Smażyć aż uzyskamy jednolitą konsystencję. Przyprawić pieprzem, nałożyć taki farsz na pieczarki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i podpiec w piekarniku ok 15 minut.

Powtórzę się: pyycha :)




Mąż też tak uważa i ocenia na 5+ 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz