niedziela, 20 stycznia 2013

Kotlet drwala...

...to taka moja wersja kotleta kowalskiego.

Idealny na obiad, gdy przyjadą goście :) Polecam!

Potrzebujemy:
- piersi z kurczaka, ew. schab wieprzowy
- grzyby leśne (my mieliśmy prawdziwki - można kupić mrożone)
- koperek
- jajko, mąka, bułka tarta
- pół cebuli
-ser żółty
- sól, pieprz


Mięso tłuczemy na kotlety, solimy, pieprzymy. Przygotowujemy panierkę: mąka + jajko + bułka tarta i smażymy kotlety jak schabowe.

Cebulę kroimy w kostkę,podsmażamy na maśle, dodajemy prawdziwki podsmażamy razem z cebulką, dodajemy koperek, sól i pieprz do smaku.

Usmażone kotlety umieszczamy na blaszce, na nich układamy grzyby, całość posypujemy startym serem i podpiekamy aż ser się roztopi.

Prosty, klasyczny obiadek :)


Ocena męża (w skali od 1 do 6): 5+ wolę zostać drwalem niż kowalem ;)


8 komentarzy:

  1. Muszę wypróbować Twoją wersję ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Polecam :-) Grzyby zamiast pieczarek to był strzał w dziesiątkę :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ach coś pięknego! Musi być pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  4. ooooooooooooo brzmi pyyyysznie :-))))

    OdpowiedzUsuń
  5. Natka błagam wyłącz weryfikację obrazkową bo to straszni irytujące!!!!

    OdpowiedzUsuń
  6. Wyłączyłam - dzięki za uwagę :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wyglądają świetnie, muszę spróbować. dzięki za natchnienie ;)

    OdpowiedzUsuń