poniedziałek, 4 lutego 2013

Tagliatelle z łososiem i szpinakiem

Szybki, smaczny i zdrowy obiad. Takie lubię najbardziej :)

Potrzebujemy:

- łososia świeżego
- szpinak w liściach (najlepiej świeży)
- cytryna
- czosnek
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
- makaron tagliatelle
- śmietana 12% (ew. 18%)


Łososia pieprzymy, skrapiamy cytryną,zawijamy w folię aluminiową i wkładamy na ok 20 minut do piekarnika ustawionego na 180 stopni.
Makaron gotujemy na półtwardo. Liście szpinaku myjemy, podsmażamy na maśle, dodajemy 1-2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę, przyprawiamy solą,pieprzą i gałką.
Następnie dodajemy śmietanę i jeszcze chwilę dusimy :)

Łososia wyjmujemy z piekarnika, rozdrabniamy na kawałki. Na talerz kładziemy makaron, następnie szpinak i na wszystko kawałki łososia.

Smacznego :)


Ocena męża (w skali od 1 do 6) - 5 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Prześlij komentarz