wtorek, 19 marca 2013

Greckie kotleciki z serem feta


Greckie kotleciki to fajna propozycja na obiad :-)

Potrzebujemy:

0,5 kg ziemniaków
ser feta - opakowanie
2 dymki
jajo
posiekany koperek
sól, pieprz
łyżka wyciśniętego soku z cytryny
mąka
oliwa z oliwek

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy, obieramy, rozgniatamy widelcem.
Dodajemy ser, 2 dymki drobno pokrojone w kosteczkę, jajko, koperek, sok z cytryny oraz przyprawy.
Wszystko razem mieszamy, formujemy kulki trochę większe od orzecha włoskiego, spłaszczamy, obtaczamy w mące i smażymy na oliwie, aż kotlety się zarumienią.

Polecam z tzatziki  :)


Mąż nie ocenia, bo i nie jadł ;) 

4 komentarze:

  1. bardzo fajne placuszki.
    Muszę koniecznie wypróbować !
    Pozdrawiam i zapraszam do siebie :)
    http://myszkagotuje.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam nadzieję, że posmakują :) I dziś zajrzę co dobrego Myszka gotuje ;)

      Usuń
  2. Bardzo fajny przepis, może jutro na obiadek zrobię, z zamiast fety dodam ser bałkański(np.z lidla), jest mniej słony:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O, muszę też spróbować z serem bałkańskim. Dla mnie im mniej słone, tym lepiej (i zdrowiej :))

      Usuń